Barion Pixel

Intelligencia teszt

Az IQ teszt a pszichológusok körében használt egyik legnépszerűbb mentális képességmérő eljárás. Kíváncsi vagy az intelligencia pontszámodra? Vágj bele most!

A teszt igen jól korrelál az életben elért teljesítményekkel, világszerte alkalmazzák pszichológusok és személyügyi kiválasztást végző szakemberek és szervezetek

Képekkel az intelligenciáról

A Progresszív Mátrixokból álló teszt a kognitív funkciók széles spektrumát mozgósító nem verbális teszteljárás. A teszt 5 sorozatot, egyenként 15 darab, geometriai sorozatból álló képet tartalmaz. Minden táblán egy nagyobb, és egy kisebb méretű kép található. A nagyobb képből hiányzik egy rész, ezt hiányzó elemet kell kiválasztania a vizsgálati személynek a feltüntetett, kisebb képek közül, minden feladatnak egy helyes megoldása van, a feladatok fokozatosan nehezednek.

Nonverbális intelligenciateszt

A feladatokban geometriai szimbólumok találhatók, 3 oszlopba és 3 sorba rendezve, a hiányzó elem az utolsó oszlop utolsó sora. A vizsgálati személynek a megoldáshoz (a megadott képekből szükséges kiválasztani a hiányzó ábrát) szükséges felismernie, hogy a szimbólumok hogyan, milyen szisztéma alapján változnak vízszintesen és függőlegesen.

Mit mér?

A teszt az összetett információkon alapuló következtetés képességét méri, azaz, hogy a személy mennyire képes átlátni az ingereket és megtalálni közöttük az összefüggéseket. Ez az általános intelligencia lényege, amely független a nyelvi készségektől és az iskolai végzettségtől.

felkeltettük az érdeklődését?

Vágjon bele a teszt kitöltésébe! Mindössze egy órát kell, hogy rászánjon és megtudhatja intelligenciaszintjét!

Maradjon kapcsolatban velünk

Bármilyen a tesztekkel, munkapszichológiával kapcsolatos kérdésre írhat nekünk az: info@pszichologiateszt.hu Email címre. Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesítést küldünk új tesztjeinkről vagy kedvezményes kitöltési lehetőségről!