Barion Pixel

Személyiségtesztek

A személyiségtesztek változatos skálákon a személyiség különböző dimenzióit mérik. A személyiség nagyon összetett, ebből is adódik, hogy sokféle teszttel lehet vizsgálni.

CPI (California Psychological Inventory)

Hazánkban leginkább elterjedt és használt személyiségteszt a CPI.
A CPI teszt egy 480 tételes, igen-nem válaszokat igénylő önjellemző kérdőív. A CPI teszt hasonlóságot mutat az MMPI (Minnesota Multiphasic Personality Inventory) teszttel, már csak azért is, mivel a benne szereplő 480 kérdésből 194 kérdést az MMPI tesztből vettek át. A kiértékelések során 18, egymással korreláló skálát határoztak meg, melyeket négy skálaosztályhoz rendeltek az alábbiak szerint: dominancia-szubmisszió (dominancia, status elérésére való képesség, szociabiltás, szociális fellépés, önelfogadás, jó közérzet), felettes-én funkciók erőssége (felelősségtudat, szocializáltság, önkontroll, tolerancia jó benyomás keltése, közösségiség), intellektuális hatékonyság-teljesítmény motiváció (teljesítmény elérése konformizmus útján, teljesítmény elérése függetlenség útján, intellektuális hatékonyság), szociális viselkedés, ami magába foglalja a pszichológiai érzék, flexibilitás, nőiesség alskáláit.

MMPI (Minnesota Multiphasic Personality Inventory)

Az MMPI (Minnesota Multiphasic Personality Inventory) egy kérdőíves típusú, több dimenziós , elsősorban klinikumban használt személyiségvizsgáló eljárás. A teszt standardizált, statisztikailag feldolgozható, könnyen felvehető és kiértékelhető.

felkeltettük az érdeklődését?

Ha további információkra kíváncsi, kérjük olvassa el a részletes leírást

Ha további információkra kíváncsi, kérjük olvassa el a részletes leírást

Ha szeretné kitölteni a CPI tesztet kattintson ide:

Ha szeretné kitölteni az MMPI tesztet kattintson ide:

Maradjon kapcsolatban velünk

Bármilyen a tesztekkel, munkapszichológiával kapcsolatos kérdésre írhat nekünk az: info@pszichologiateszt.hu Email címre. Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesítést küldünk új tesztjeinkről vagy kedvezményes kitöltési lehetőségről!