Pszichológiai teszt – átfogó személyiségkép
A CPI (California Psychological Inventory) teszt a pszichológusok egyik legkedveltebb személyiségvizsgáló eszköze.

A teszt megbízhatóságát jelzi, hogy közel 50 éve használják a pszichológusok, pszichiáterek.

A CPI segítségével általános képet kapunk a kitöltő személyiségéről, annak hiányosságairól, erősségeiről. A teszt négy fő csoportban ad képet a jelöltek személyiségéről: kiegyensúlyozottság, interperszonális hatékonyság; szocializáltság, felelősségérzet; teljesítménymotiváció; a személyes érdeklődés irányultsága.

A kitöltés során különféle állításokról kell eldönteniük, hogy igaz vagy sem.

A válaszokból az erre kifejlesztett szoftver egy grafikont készít, amelyből képzett szakember értékeli és írásban összefoglalja a pályázó személyiségét. Például, hogy mennyire szorong, belső avagy külső késztetésre cselekszik inkább, mennyire rugalmas, mennyire közösségi ember és így tovább. Az értékelést egyébként minden esetben egy szakpszichológus végzi el.

Vizsgált tulajdonságok: becsvágytól a a rugalmasságig
A tesztben szereplő állítások az alábbi tulajdonságok meglétére illetve hiányára vonatkoznak: dominanciatörekvés, ambíció, becsvágy, kontaktuskészség, szociális fellépés, önelfogadás, aktuális közérzet, szorongásmentesség, egyéni felelősségtudat, társas felelősségérzet, önkontroll, tolerancia, elfogadókészség, én-erő, pozitív benyomáskeltés, közösségi beállítódás, teljesítés külső késztetésre, teljesítés belső késztetésre, praktikus intelligencia, pszichológiai érzék, empátia, rugalmasság, fogékonyság érzelmi reakciókra.

Az adott tulajdonságra vonatkozó kérdések nem egymás után következnek, hanem teljesen összekeverve szerepelnek - és egyébként elég nehéz megállapítani, melyik tulajdonságot melyik kérdés vizsgálja.

Nem érdemes manipulálni
Éppen ezért a tesztet nem érdemes manipulálni, hamis válaszokat adni már csak azért sem ajánlott, mert a beépített skálák segítségével hamar kiderül, ha manipuláltuk a tesztet és másnak állítottuk be magunkat, mint amilyenek valójában vagyunk.

Átlagos kitöltési idő: 60-70 perc

Ha ki szeretné tölteni a tesztet olvassa el a tudnivalókat ITT.

 

ONLINE KITÖLTHETŐ SZEMÉLYISÉGTESZTET KERES?

Ha kíváncsi önmagára és kipróbálná, hogy egy személyiségteszt alapján milyennek látják, töltse ki online a CPI személyiségtesztet és választ kaphat kérdéseire.

A tesztet alkalmasság vizsgálathoz, munkahelyi szűrésre egyaránt használják a pszichológusok. Felhasználása elterjedt rendvédelmi szerveknél (katonaság, rendőrség, büntetés-végrehajtás, stb.) és egyéb alkalmassági felvételiken is. A teszt kitöltése lehetőséget ad Önnek arra, hogy megismerkedjen az ilyen típusú tesztekkel, és felmérje saját személyisége lehetőségeit és korlátozó tényezőit.

A kitöltés bevezető ára 20.000 Ft helyett csak 10.000 Ft kedvezményesen!
A CPI teszt kitöltése mellé kap egy 20 perces visszajelző pszichológiai értékelést is, mely Skype csatornán történik.

A felmérés és visszajelzés munkapszichológus segítségével történik.

Vágjon bele, kezdje el a teszt kitöltését.

Az átlagos kitöltési idő 60-70 perc, a végén ne felejtse el megadni emailcímét.

TESZT MEGKEZDÉSE